Număr: 236Nume: picior cazan
Descriere vizuală: două fragmente de bronz au aparţinut piciorului unui vas de mari proporţii; primul fragment, mai mic, reprezintă o talpă în forma unui trunchi de piramidă cu baza triunghiulară ?i laturile curbe; nervura medianei este conturată în relief; al doilea fragment, mult mai mare, tot în trunchi de piramidă, este de la capătul superior al piciorului; din el pare să lipsească un fragment intermediar, lichidat probabil odată cu brutala sa înjumătăţire.
Material: bronzDimensiune/Greutate: greutate fragment mic: 0,365 kg; greutate fragment mare: 1,187 kg; fragment mic are baza cu două laturi de 6 cm ?i una 4 cm; lungime fragment mare: 13 cm; axa în partea inferioară: 2,5 cm şi în partea superioară: de 4,2 cm.
Număr bucăţi: 2Tehnică: turnare
Stare de conservare: fragmentară/conservatăLoc de descoperire: S 41, carou 3, ad. -0,75 m, în strat de arsură cu ceramică de epocă arpadiană (secolele XII-XIII), pe podeaua din porticul claustrului.
Datare: cca. secol XIIIDeţinător nt. inventar: CMA/17488 a-b
Bibliografie: Adrian A. Rusu, Religios şin non-religios în cultura materială a abaţiei Bizere (Frumuşeni, jud. Arad). Obiecte din bronz (I), în Annales Universitatis Apulensis. Series Historica, 17/II, 2013, p. 128-129.
Foto (an): foto2015/descoperire 2005Desen:
Autor fişă: Oana Toda